Uitzending
EenVandaag - 2-5-2024

2-5-2024

EenVandaag

284 x bekeken | 0 reacties
7
Demonstraties in GeorgiŽ: wat speelt daar precies?
In GeorgiŽ gaan mensen al weken de straat op om te protesteren tegen de regering. Het land is kandidaat-lid van de EU, maar een wetsvoorstel zorgt juist voor een draai richting Rusland, tot grote onvrede van burgers. "Het is een giftige cocktail."

Ziektes als kinkhoest niet alleen gevaarlijk voor kinderen, immunologen roepen op: 'Kom met Rijksvaccinatieprogramma voor ouderen'
Door de opmars van kinkhoest en mazelen is er veel aandacht voor het inenten van jonge kinderen. Maar ook ouderen zijn extra kwetsbaar. "Ik zou zeker voorstander zijn van een Rijksvaccinatieprogramma voor ouderen", vertelt immunoloog Debbie van Baarle.

Gesprekken over Gaza blijken ongemakkelijk in het westen: comedians en artsen proberen het bespreekbaar te maken
Kritiek op IsraŽl over de gruwelijke situatie in Gaza wordt al snel opgevat als steun aan Hamas, of als antisemitisme. Dat merkt medisch specialist Sara Galli van de actiegroep Artsen voor Gaza. "Dit lijkt heel erg op selectieve verontwaardiging."

Steeds meer agressie in de zorg: wat kan er eigenlijk tegen gedaan worden en wat doen werkgevers al?
Uitgescholden worden, bedreigd of geslagen. Zorgmedewerkers hebben er veel last van. Hierdoor vallen sommigen uit, anderen stoppen helemaal met hun werk. Ziekenhuizen geven al veel geld uit aan beveiliging, maar een structurele oplossing is er nog niet.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op donderdag 2 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie