Uitzending
EenVandaag - 6-5-2024

6-5-2024

EenVandaag

238 x bekeken | 0 reacties
6
Tienduizenden automobilisten krijgen meer dan tien boetes per jaar. Wat is de oplossing?
Het aantal bestuurders in Nederland dat herhaaldelijk boetes krijgt, is een hardnekkig probleem, zeggen experts. Maar wat is de oplossing? "Niet alleen rijontzegging. Je moet de pakkans verhogen."

Nederlanders brengen materiaal naar het Oekra´ense front
Ruim 2 jaar na de Russische inval in Oekra´ne wordt er vanuit Nederland nog altijd materiaal naar het front gebracht. Jaap Scholten van Protect Ukraine reist binnenkort opnieuw af naar het land in oorlog: "We moeten het leger daar helpen."

Erop of eronder: wat gebeurt er met Vitesse?
Nu Vitesse op het randje van de afgrond staat, rolt het geld via allerlei acties van supporters binnen. "Een mooi gebaar", zegt onderzoeker Job Gullikers. Toch vindt hij dat de KNVB streng moet zijn. "Als je dit laat gaan, welk signaal geef je dan af?"

Boeing maakt bemande ruimtevlucht
Boeing gaat naar de ruimte vliegen. Niet met het beruchte passagiersvliegtuig Boeing 737, maar met een waar ruimteschip genaamd Starliner. Het kan de Verenigde Staten helpen om onafhankelijk te worden van Rusland. "Er is geld te verdienen in de ruimte."

In deze uitzending van EenVandaag was Jaap Scholten te gast. De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos MoggrÚ. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op maandag 6 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie