Uitzending
EenVandaag - 12-5-2021

12-5-2021

EenVandaag

214 x bekeken | 0 reacties
5
Rekeningrijden niet meer om fileprobleem op te lossen, maar voor milieu: 'Gewone man met gewone auto krijgt de rekening'
Het zijn niet langer de files die dienen als argument voor het invoeren van rekeningrijden, nu is het milieu een belangrijke reden. Maar hoe eerlijk is dat? "Het is zo dat je winnaars en verliezers hebt als je een systeem van anders betalen invoert."

Als het aan de Stichting Natuur en Milieu, de RAI vereniging, de BOVAG, VNA en de ANWB ligt gaan we met z'n allen Groen Rekeningrijden. Op deze manier hopen de initiatiefnemers dat er de komende jaren veel meer nieuwe elektrische auto's zullen worden aangeschaft, die op hun beurt dan weer gretig aftrek moeten krijgen op de tweedehands automarkt. SP'er Mahir Alkaya vreest dat 'gewone mensen met een gewone auto' de rekening gepresenteerd krijgen. "Ze hebben simpelweg geen alternatief."

Benzineprijzen op recordhoogte
Na hout, mais en staal schiet ook de benzineprijs richting recordhoogtes. "Dat heeft alles te maken met het aflopen van de coronacrisis. Met economisch herstel is er weer vraag naar grondstoffen", zegt economisch commentator Martin Visser.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 12 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie