Uitzending
EenVandaag - 2-11-2020

2-11-2020

EenVandaag

177 x bekeken | 0 reacties
6
Eetgedrag in corona-tijd: we komen aan
Heb je sowieso al wat pondjes te veel? Dikke kans dat je tijdens de corona-lockdown van dit voorjaar ongezonder bent gaan eten. Dat geldt ook als je hoger opgeleid bent. En met de nieuwe aanscherping van de regels ligt dat gevaar weer op de loer.

Gezondheidswetenschapper Maartje Poelman van de Wageningen Universiteit deed er samen met het Voedingscentrum onderzoek naar. "In de lockdown hebben we gekeken hoe mensen hun eetpatronen al dan niet veranderden. Wat we zagen, is dat een op de tien deelnemers aangaf het moeilijker te vinden om gezonde keuzes te maken. Bij een wat kleiner deel zagen we dat ze echt ongezonder en meer zijn gaan eten."

KLM en de rol van pilotenvakbond VNV
Dit weekend bleek dat de staatssteun aan KLM wordt stopgezet. Piloten zouden niet mee willen werken aan het plan een deel van hun salaris in te leveren. En dat is niet voor het eerst, want ruzies over het (hoge) pilotensalaris gaan al terug tot 1930.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op maandag 2 november door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie