Uitzending
EenVandaag - 30-4-2024

30-4-2024

EenVandaag

277 x bekeken | 0 reacties
6
Een nieuwe zetelpeiling: hebben kiezers er vertrouwen in dat de formerende partijen eruit komen?
Ondanks chagrijn over de formatie zien kiezers andere coalities dan die met PVV, VVD, NSC en BBB niet zitten. En als deze partijen er niet uit komen, willen ze nieuwe verkiezingen en niet een formatiepoging onder GroenLinks-PvdA-leider Frans Timmermans.

Dolfinarium blijft fotomomenten met dolfijnen aanbieden, wat volgens de minister tegen de afspraken is
Het Dolfinarium beloofde ermee te stoppen: fotomomenten voor bezoekers met dolfijnen. Maar uit onderzoek van EenVandaag blijkt dat dat nog steeds kan. "Ik wil ze dwingend vragen hiermee te stoppen", reageert demissionair minister Adema.

GPS-verstoringen waardoor vliegtuigen niet kunnen landen in Estland: zit Rusland hierachter?
De Finse vliegmaatschappij Finnair vliegt de hele maand niet naar Tartu in Estland: de gps-signalen die nodig zijn om te landen, worden verstoord. Estland wijst naar Rusland, maar hoe be´nvloed je gps eigenlijk? Rob Hadders legt het uit.

Kabinet versoepelde stikstofregels zodat Schiphol makkelijker een natuurvergunning kon krijgen
Opnieuw wordt gedoogd dat Schiphol te veel stikstof uitstoot. Demissionair minister Christianne van der Wal versoepelde speciaal voor de luchthaven de regels, zodat Schiphol niet snel hoeft te krimpen. "Juridisch gezien is dit erg wankel."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos MoggrÚ. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 30 april door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie