Uitzending
EenVandaag - 6-1-2009

6-1-2009

EenVandaag

732 x bekeken | 0 reacties
6
Nederland lijdt aan ijskoorts
Na een week schaatsen lijkt Nederland er nog geen genoeg van te hebben: Natuurijs. Overal worden schaatstochten uitgezet en wedstrijden georganiseerd. En het zijn niet alleen de schaatsers die genieten van natuurijs. Ook ijszeilers halen hun hart op. Een impressie van een dag ijsgekte. Zo bezoeken we de natuurijsmarathon in Wijk en Aalburg, de plezierschaatsers in Spakenburg en gaan we ijszeilen in Monnickendam. Vraag is natuurlijk of iedereen zo blij is met het koude weer. Bouwvakkers bijvoorbeeld, die of in de kou moeten werken, of hun werk helemaal niet kunnen doen.

Apartheid op Westbank
'De behandeling van Palestijnen op de bezette Westelijke Jordaanoever door Joodse kolonisten vertoont steeds meer gelijkenis met het apartheidsregime dat Zuid-Afrika decennia lang kende', zo stelde een IsraŽlische mensenrechtenorganisatie zaterdag. Een gesprek met Hannah Asrawi. Zij was jarenlang een vooraanstaand persoon binnen de PLO. Tegenwoordig geeft zij les op de Westbank en volgt de situatie in Gaza op de voet. Onze verslaggever Jelle Visser zocht haar op.

Paranormale kinderen
Honderden kinderen in Nederland zouden paranormale gaven en ervaringen hebben. Nog nooit is een boek verschenen waarin de verhalen zijn opgetekend van dergelijke kinderen. Nu komt zo'n publicatie in de handel met verhalen van zes- tot zestienjarigen over hun betrokkenheid met geesten. Twee van hen vertellen over het ongeziene.

Presentatie: Pieter Jan Hagens.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op dinsdag 6 januari door de AVRO en de TROS. De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie