Uitzending
EenVandaag - 8-1-2009

8-1-2009

EenVandaag

808 x bekeken | 0 reacties
7
Strijd in Gaza nog niet voorbij
Israël heeft donderdagochtend vroeg de militaire operatie in het zuiden van de Gazastrook opgevoerd. Tientallen tanks rolden de kuststrook binnen vanuit Israël en oorlogsvliegtuigen wierpen bommen op tunnels bij de Egyptische grens. Ook in het noorden van de Gazastrook duren de gevechten onverminderd voort. Vanuit Gaza Stad een verslag van het dagelijks leven van een Palestijns gezinnen, hoe houden ze zich staande? Gaan de kinderen nog naar school? Kan er nog eten gekocht worden?

Scan spoort kindermishandeling op
Het wordt binnenkort een stuk makkelijker om kindermishandeling op te sporen. Onderzoeker Maurice Aalders van het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam (AMC) heeft een scan ontwikkeld waarmee kan worden bepaald hoe oud bloedsporen en blauwe plekken zijn. Artsen kunnen zo controleren of ouders de waarheid vertellen over de oorzaak van blauwe plekken en schrammen.

NK Marathon op natuurijs
Voor het eerst in dertien jaar vindt er donderdag een Nederlands kampioenschap marathon op natuurijs plaats. Het schaatsevenement vindt plaats op de Oostvaardersplassen, vlakbij Lelystad, waar het ijs inmiddels de vereiste dikte heeft bereikt. De laatste winnaar was in 1996 Bert Verduin, die toen op 30 december in Ankeveen won. In EénVandaag de dag van de grote kanshebber, Bob de Vries, en zijn ouders.

Eén op de vijf schaatsers gaat op onbetrouwbaar ijs
Eén op de vijf schaatsers heeft de afgelopen twee weken het risico genomen om door het ijs te zakken. Zij hebben op plekken geschaatst waar het onzeker is of het ijs sterk genoeg is. Dit blijkt uit onderzoek van EénVandaag onder 20.000 mensen, onder wie 3.000 die deze vorstperiode geschaatst hebben. Moeten schaatsers die door het ijs zakken zelf de kosten van hun redding betalen? 39 procent van alle deelnemers meent van wel, 44 procent vindt dit niet nodig.

Presentatie: Pieter Jan Hagens.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op donderdag 8 januari door de AVRO en de TROS. Te gast was Bob de Vries. De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie