Uitzending
EenVandaag - 10-1-2009

10-1-2009

EenVandaag

924 x bekeken | 0 reacties
5
Integreren op het ijs
Waar kun je beter inburgeren dan op de ijsbaan? Een groep asielzoekers met een voorlopige verblijfsvergunning loopt stage op de ijsbaan bij Purmerend. De groep staat voor het eerst op de schaats en EťnVandaag is daarbij. Inburgeren gaat met vallen en opstaan en dat gold vandaag letterlijk. We volgen cursisten uit Afghanistan, Ivoorkust, Egypte en China die in het idyllische Ilpendam hun eerste schreden zetten op het ijs.

De week van... Marjolein Storimans
Deze zaterdag De week van...Marjolein Storimans-Verhulst. Zij is de vrouw van Stan Storimans, de cameraman die in augustus 2008 in GeorgiŽ door een Russische clusterbom om het leven kwam. Stan Storimans was met RTL-verslaggever Jeroen Akkermans in Gori om verslag te doen van de oorlog tussen Rusland en GeorgiŽ. Stan was bezig aan een boek over zijn ervaringen als cameraman. Donderdag zou hij 40 jaar zijn geworden. Daarom werd op die dag het eerste exemplaar van Oog op de wereld, aan zijn kinderen aangeboden. EťnVandaag volgde in deze bijzondere week zijn vrouw Marjolein.

Presentatie: Liesbeth Staats.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op zaterdag 10 januari door de AVRO en de TROS. Te gast was Marjolein Storimans. De presentatie was in handen van Liesbeth Staats.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie