Uitzending
EenVandaag - 7-1-2009

7-1-2009

EenVandaag

749 x bekeken | 0 reacties
4
Wel of niet dienen in het IsraŽlische leger?
In de Gazastrook zal iedere dag een bombardementspauze van 3 uur ingelast worden. Dit om humanitaire hulp mogelijk te maken aan de 1,5 miljoen inwoners van het gebied. Dat maakte de IsraŽlische premier Ehud Olmert bekend. Ondertussen zijn er in IsraŽl duizenden reservisten opgeroepen. Er zijn echter ook IsraŽli's die weigerden in het leger te dienen. Een portret van een reservist en een dienstweigeraar. Hoe zien zij de crisis in de Gazastrook?

Nederlands Kampioenschap Marathonrijden
Na twaalf jaar wordt er in Nederland weer een Nederlands Kampioenschap Marathonrijden op natuurijs gehouden. Voor de topschaatsers uit Nederland een hoogtepunt, omdat voor dergelijke wedstrijden voorheen naar het buitenland moest worden uitgeweken. Hoe beleven schaatsers en de organisatie deze wedstrijd op de Oostvaardersplassen? EťnVandaag volgt titelkanshebber Bob de Vries, die naast zijn sportcarriere 'gewoon' veehouder is en kijkt naar de voorbereidingen van de marathon in de Oostvaarderplassen.

Wijkverbod voor lastpakken
Jongeren die overlast veroorzaken in wijken en buurten kunnen binnenkort een wijkverbod opgelegd krijgen. Dat wil Minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) die vandaag een bezoek brengt aan Gouda. Hirsch Ballin wil dat rechters een wijk- of locatieverbod als aparte straf kunnen opleggen om overlast van reljeugd effectief te bestraffen. Een locatieverbod is vooral bedoeld voor jongeren die in de bewuste wijk zelf wonen en daardoor verbannen kunnen worden uit winkelcentra of andere vaste plaatsen waar ze bewoners of winkeliers het leven zuur maken. In Nijmegen wordt al langer gewerkt met wijkverboden. Is daar door de verboden inderdaad minder overlast?

Levensportret op dvd
Uw eigen leven vastgelegd in een documentaire zodat na uw dood uw nabestaanden via een dvd'tje kunnen zien hoe bijzonder u was. Het lijkt macaber, maar in de VS is het al jaren booming business. Sinds kort is ook in Nederland deze vorm van levensport

Presentatie: Pieter Jan Hagens.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op woensdag 7 januari door de AVRO en de TROS. Te gast was Bob de Vries. De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie