Uitzending
EenVandaag - 5-1-2009

5-1-2009

EenVandaag

839 x bekeken | 0 reacties
6
Groeiend aantal burgerdoden in Gaza
Ondanks de aanvallen van het Israëlische leger op de Gazastrook, blijven er raketten neerkomen op dorpen in Israël. Hulpverleners berichten over een groeiend aantal burgerdoden in het dichtbevolkte gebied. Volgens niet verifieerbare bronnen zijn er inmiddels vijfhonderd Palestijnen gedood en 2500 gewond geraakt. Een gesprek met de Palestijnse journalist Khaled Lubbad vanuit Gaza. Hij maakte de afgelopen dagen opnamen in Gaza-stad terwijl er werd bebombardeerd. Verder een gesprek met verslaggever Jelle Visser, aan de grens met Gaza.

Ahmed Aboutaleb burgemeester Rotterdam
Ahmed Aboutaleb mag zich vanaf maandag de nieuwe burgemeester van Rotterdam noemen. Het Rotterdamse stadhuis aan de Coolsingel wordt maandag extra beveiligd. Zo besnuffelen speurhonden de apparatuur en tassen van de internationale pers, die massaal verslag wil doen van de installatie. Voordat Aboutaleb burgemeester werd van Rotterdam, was hij staatssecretaris van Sociale Zaken. Aboutaleb volgt Ivo Opstelten op. Een portret van Aboutaleb.

EénVandaag Index: Henk Keilman
De EénVandaag Index, ons eigen mandje met aandelen, krabbelt voorzichtig uit een diep dal. De beurs lijkt zich de eerste dagen van het nieuwe jaar te herstellen. Groen beleggen is de nieuwe trend, daarom is de groene durfinvesteerder Henk Keilman vandaag onze expert. Durft hij nog te investeren in 2009? En waarin? Welke aankoop adviseert Keilman EénVandaag te doen?

Presentatie: Wouter Kurpershoek.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op maandag 5 januari door de AVRO en de TROS. Te gast waren Ivo Opstelten en Henk Keilman. De presentatie was in handen van Wouter Kurpershoek.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie