Uitzending
EenVandaag - 9-1-2009

9-1-2009

EenVandaag

791 x bekeken | 0 reacties
5
Het leven in Sderot
Sderot, een IsraŽlisch dorpje aan de rand van Gaza; de laatste twee weken wordt het overspoeld door de internationale pers en slaan er raketten van Hamas in. Hoe is het dagelijks leven in Sderot? EťnVandaag-verslaggever Jelle Visser ontmoet de Nederlandse Femmy Szyfman-De Ruiter. Op 21-jarige leeftijd was ze vrijwilligster en niet veel later, in 1976, trouwde ze met een IsraŽli en ruilde Zwolle in voor kibboets Yad Mordechai, niet ver van de grens met Gaza. Haar zoon dient in het IsraŽlische leger en de afgelopen acht jaar sloegen er vijf Qassam-raketten vlak naast haar in. Een portret.

Nederlands Kampioenschap IJszeilen
Op het Oldambtmeer bij Blauwestad in de provincie Groningen worden vandaag de eerste races voor het Nederlands kampioenschap ijszeilen gehouden. De eerste race om de kampioenswimpel begon vandaag om twaalf uur. Er moeten volgens de reglementen minimaal drie races worden gezeild om een kampioen aan te kunnen wijzen. Het is voor het eerst sinds 1996 dat er weer open Nederlandse kampioenschappen worden gehouden. EťnVandaag is bij de races en volgt ťťn van de de beste ijszeilers van Nederland, Dennis de Ruiter.

Presentatie: Liesbeth Staats.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op vrijdag 9 januari door de AVRO en de TROS. De presentatie was in handen van Liesbeth Staats.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie