Uitzending
EenVandaag - 11-3-2021

11-3-2021

EenVandaag

243 x bekeken | 0 reacties
8
Janssen-vaccin in Europa
Het Janssen-vaccin mag in Europa worden ingezet. Het wordt Nederlands genoemd, maar het bedrijf is van de Amerikaanse farmaceut Johnson & Johnson. Oud-RIVM-topman Ben van der Zeijst vindt het zonde dat die kennis in buitenlandse handen is gevallen.

Verkiezingen: portret ChristenUnie
Kiezers van de ChristenUnie zijn heel tevreden over de rol van hun partij in het kabinet Rutte III. Wat hen betreft mag de CU na de verkiezingen weer meedoen in dezelfde coalitie (84 procent). Wel ligt het stikstofbeleid gevoelig bij de achterban.

EenVandaag ondervroeg in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen ruim 1000 ChristenUnie-stemmers. Bijna allemaal (96 procent) vinden ze dat hun partij het goed heeft gedaan in het kabinet met VVD, CDA en D66. Volgens hen is het goed dat de CU verantwoordelijkheid heeft genomen om te regeren, en zorgde de partij in de coalitie voor een links en menselijk tegenwicht.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op donderdag 11 maart door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie