Uitzending
EenVandaag - 8-3-2021

8-3-2021

EenVandaag

228 x bekeken | 0 reacties
5
PatiŽntenfederatie en KWF willen onderzoek naar gevolgen van uitgestelde zorg door corona
Er moet een landelijk onderzoek komen naar de gevolgen van uitgestelde zorg door corona. Dat zegt directeur Dianda Veldman van de PatiŽntenfederatie, die ruim tweehonderd patiŽntenorganisaties vertegenwoordigt. "Het is nu een zwart gat."

Door het uitstellen van zorg vanwege corona zijn in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) in Waalwijk en Tilburg inmiddels zeven mensen overleden en hebben 68 patiŽnten last van medische complicaties. Dat schreef Trouw afgelopen zaterdag. Voor Veldman is dat reden dat er een landelijk onderzoek moet komen naar hoeveel mensen er complicaties hebben gehad, of zijn overleden door het uitstellen van medische zorg afgelopen jaar.

Verpleeghuizen willen versoepelingen
Het kabinet neemt het OMT-advies over om in verpleeghuizen twee bezoekers per bewoner toe te staan in plaats van ťťn. Dit melden bronnen aan EenVandaag.

Het effect van de vaccinaties begint duidelijk zichtbaar te worden: in verpleeghuizen overlijden steeds minder mensen aan het coronavirus. Ook raken minder mensen besmet. Daarom zal premier Mark Rutte het advies van het Outbreak Management Team (OMT) overnemen, waarin wordt gepleit voor een verruiming van de bezoekregeling.

Coronapaspoort moet meer vrijheid bieden
Bij het RTL-verkiezingsdebat was alleen D66 voor een coronapaspoort, nu is het hele kabinet om. Met zo'n paspoort zouden we opeens wel naar de film of naar een festival kunnen. In IsraŽl hebben ze het al ingevoerd: "Back to life, back to reality."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op maandag 8 maart door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie