Uitzending
EenVandaag - 10-3-2021

10-3-2021

EenVandaag

204 x bekeken | 0 reacties
6
Advocaten in gevaar door OM
"Een ondoordacht besluit en een buitengewoon gevaarlijke ontwikkeling." Dat vindt oud-rechter Frank Wieland van de schaduwactie van twee advocaten tijdens de zoektocht naar de toen voortvluchtige Ridouan Taghi, juni 2019. "Politie en OM wilden scoren."

Morgen gaat het liquidatieproces Marengo weer verder. Hoofdverdachte is Ridouan Taghi, die in december 2019 werd aangehouden in Dubai. De druk hem aan te houden was indertijd groot, en in een ultieme poging nam het Openbaar Ministerie (OM) in de jacht op de drugsbaron, het vergaande besluit om de Amsterdamse strafrechtadvocaten Nico Meijering en Leon van Kleef te volgen op Schiphol en in Dubai. Dit deden ze in samenwerking met de lokale politie van de oliestaat.

Wat betekent de nieuwste vaccinatieplanning voor de zomer?
Meer vrijheden voor mensen die gevaccineerd zijn of een recente negatieve testuitslag hebben? Een kleine meerderheid (53 procent) vindt dat een goed plan. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder ruim 20.000 leden van het Opiniepanel.

Een derde (37 procent) vindt het geen goed plan. Zij zien vooral problemen in de uitwerking van een zogenoemd 'coronapaspoort'.

Groen vinkje als toegangsbewijs

Het kabinet werkt aan een manier doe meer vrijheden moet bieden aan mensen die zijn gevaccineerd, immuun zijn of die een recente negatieve testuitslag hebben. De komende tijd wordt er geëxperimenteerd met een app waarmee bezoekers bij de ingang van evenementen een groen vinkje kunnen laten zien: dit betekent dan dat ze niet besmettelijk zijn.

In deze uitzending van EenVandaag was Nico Meijering te gast. De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 10 maart door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie