Uitzending
EenVandaag - 4-7-2019

4-7-2019

EenVandaag

407 x bekeken | 0 reacties
4
Rechtbank doet uitspraak in zaak Willem Holleeder
Behalve de moord op Cor van Hout acht de rechtbank ook de moorden op Thomas van der Bijl, Willem Endstra, Kees Houtman en John Mieremet bewezen.

Holleeder heeft volgens de rechtbank 'gewetenloos en onverschillig' over het leven en de dood van anderen beschikt. Zij zien een groot gevaar voor herhaling en vinden alleen een levenslange straf passend.

Renesse vindt zichzelf opnieuw uit na alcoholverbod
De Zeeuwse badplaats gold sinds de jaren 60 als hét feestdorp voor jongeren. Voor het rustige boerendorp van weleer was dat al eerder een metamorfose. Als een van de eerste plaatsen in Nederland maakte het kennis met het massatoerisme. Daarvoor was er niet veel te beleven, en viel er ook nauwelijks iets te verdienen.

De deuren gingen wijd open voor veelal jonge bezoekers, wat uiteindelijk leidde tot massaal drankgebruik en vandalisme. De naam van Renesse als feestdorp was gevestigd, en daar was niet iedereen in het dorp blij mee.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op donderdag 4 juli door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie