Uitzending
EenVandaag - 6-7-2019

6-7-2019

EenVandaag

309 x bekeken | 0 reacties
7
Spanning met Iran voelbaar
Iran dreigt vanaf morgen hun uraniumverrijking weer op te krikken. Het land is boos dat de EU de belofte niet waarmaakt om de handel in stand te houden. Ook de handel tussen Nederland en Iran is ingestort nadat de VS uit de nucleaire deal stapte.

"Als de overblijvende ondertekenaars van de nucleaire deal hun beloften niet nakomen, verhogen we na 7 juli de uraniumverrijking tot welke hoogte we maar willen." Dit statement deed de Iraanse president Hassan Rouhani afgelopen woensdag nadat Iran vorige week al de afgesproken limiet voor uraniumverrijking overschreed.

Dankzij een paddo-ontbijt kan Nils zich beter concentreren
Het ochtendritueel van Nils bestaat uit het wegspoelen van 0,2 gram paddo's met een glas water. "Dat blijft een beetje onwennig", vertelt hij. Microdoseren heet dat: een heel klein beetje drugs nemen om beter te presteren op werk. Maar werkt het ook?

Nils Elzenga legt een bergje grijsbruine schilfers op een preciesieweegschaal. "Dit is een hele kleine dosis psylocibine, de werkzame, actieve stof van wat in Nederland bekend staat als paddo's", vertelt hij. Dit doet hij om de paar dagen. "Het heeft een beetje een aardse smaak. Het is best lekker eigenlijk", vertelt de schrijver.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op zaterdag 6 juli door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie