Uitzending
EenVandaag - 10-7-2019

10-7-2019

EenVandaag

382 x bekeken | 0 reacties
6
_'Nederlandse natuur gaat kapot door stikstof'
Natuurorganisaties zijn blij met de uitspraak van de Raad van State, waardoor de uitstoot van stikstof bij bouwprojecten direct gecompenseerd moet worden. "Dat is voor de natuur van levensbelang." Toch zijn de zorgen niet weg.

"De natuur lijdt onder de grote hoeveelheden stikstof. Eiken sterven af en vogels gaan dood in hun nest", vertelt Toine Cooijmans. Hij is gids bij Natuurmonumenten en laat de huidige stand van zaken zien in natuurgebied de Kampina in Noord-Brabant

Aanbieden bidbooks steden Songfestival
Welke stad mag het Songfestival hosten? Vandaag leverden de overgebleven steden hun bidbook in. Maastricht weet het zeker: de Limburgse stad heeft de beste papieren.

Ook Arnhem, Rotterdam, Den Bosch en Utrecht zitten nog in de race. Wat betreft Rob van der Wiel, directeur van het MECC en grote motor achter de kandidatuur, steekt Maastricht er boven uit. "We liggen voor op koers." Al een maand voor de overwinning van Duncan stuurde hij burgemeester Penn-te Strake al een vrijpostig app-berichtje: "Jij en ik stellen ons kandidaat." Op de avond van de overwinning ging het persbericht de deur uit waarmee de kandidatuur bevestigd werd.

NVWA hoefde boeren niet te waarschuwen over fipronil
Pluimveehouder Harmen Hardeman is teleurgesteld over het oordeel van de rechter dat toezichthouder NVWA niet faalde in de fipronilcrisis. "De voedselwaakhond hoort aan te slaan bij misstanden, maar sloeg niet aan."

Hardeman had goede hoop dat de rechter de pluimveehouders in hun zaak tegen de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit in het gelijk zou stellen. Nu de rechter heeft geoordeeld dat de NVWA de boeren niet had hoeven waarschuwen, is hij vol ongeloof.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 10 juli door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie