Uitzending
EenVandaag - 31-10-2019

31-10-2019

EenVandaag

177 x bekeken | 0 reacties
6
30 jaar einde Koude Oorlog, Frank Westerman keert terug naar Drents Darp
"Er stapten mannen uit een auto in burger. De vroegen niets, maar begonnen te slaan." Schrijver Frank Westerman blikt terug op de koude oorlog en de val van het ijzeren gordijn. 30 jaar geleden viel de Berlijnse muur en kwam de oorlog tot een einde.

Olivijn: het wondermineraal om CO2 af te vangen, van een 87-jarige chemicus
Een wondermineraal dat het broeikasprobleem helpt op te lossen: met olivijn lijkt het te kunnen. Het is goedkoop en kan op ieder verkeersknooppunt, fietspad of strand worden uitgestrooid. Alleen duurt het wel even voor de lucht weer volledig schoon is.

Olivijn is de meest voorkomende steensoort ter wereld en dus ruim voor handen. En dat is hard nodig, want als we het willen gebruiken om broeikasgas uit de lucht te halen hebben we veel nodig. Heel veel.

Frank Westerman deed in deze uitzending verslag voor EenVandaag. De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op donderdag 31 oktober door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie