Uitzending
EenVandaag - 24-7-2021

24-7-2021

EenVandaag

272 x bekeken | 0 reacties
6
Nederland loopt achter wat biologisch boeren betreft: Zo kan het anders volgens studiogast Herman Wijffels
Wat biologisch en gezond eten betreft, kunnen wij veel leren van onze buurlanden, zegt oud-topman Herman Wijffels van de Sociaal Economische Raad. "Daar kiezen ze voor kwaliteit, terwijl het in Nederland gaat over zoveel en goedkoop mogelijk produceren."

De klimaatdoelen van de Europese Unie om in 2030 25 procent van onze landbouw biologisch te hebben, lijken voor Nederland nog ver weg.

Deze boer, bakker en brouwer vergroten de biodiversiteit door lokaal te produceren
Lokaal produceren van voedsel helpt de afstand tussen boer en bord te verkleinen. Op de Veluwezoom verkopen boeren van Stichting GraanGeluk hun graan aan de plaatselijke bakker en brouwer. De biodiversiteit neemt daardoor toe terwijl de voetafdruk krimpt.

Vaccinatiecampagne met prikbussen komt hortend en stotend op gang
Om de vaccinatiegraad te verhogen, zetten regionale GGD'en vaccinatiebussen in. In Breda, Katwijk en Volendam is dat een succes, terwijl in de regio's Haaglanden en Rotterdam de inzet van de bus (tijdelijk) is stopgezet.

De campagne rond de mobiele bussen om zo vaccinatietwijfelaars over de streep te trekken, heeft niet overal het gehoopte effect, blijkt uit een rondgang van Trouw. Toch zijn verschillende gemeenten heel tevreden met de komst van de bussen.

Gerommel bij BIJ1
Tijdens een besloten ledenvergadering van BIJ1 werd vandaag gesproken over het ingetrokken lidmaatschap van Quinsy Gario. Het besluit veroorzaakt een tweedeling binnen de partij en komt, met lokale verkiezingen in aantocht, op een extra slecht moment.

In deze uitzending van EenVandaag was Herman Wijffels te gast. De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op zaterdag 24 juli door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie