Uitzending
EenVandaag - 5-9-2019

5-9-2019

EenVandaag

498 x bekeken | 0 reacties
4
'Gezag dwing je niet af met een stroomstootwapen'
Korpschef Akerboom vindt dat het kabinet zo snel mogelijk het stroomstootwapen voor politieagenten moet invoeren. De 'taser' zou helpen bij het terugveroveren van het gezag. Onderzoeker Otto Adang van de Politieacademie heeft zijn twijfels.

Het stroomstootwapen, beter bekend onder merknaam Taser, kan verdachten met een korte, hevige stroomstoot tijdelijk uitschakelen. Bij de politie loopt al een aantal jaar een pilot om te bekijken of het wapen definitief kan worden ingevoerd.

Nederland wordt maar langzaam aardgasvrij: 'Er zijn nog veel onzekerheden'
De ombouw van Nederland naar een aardgasvrij land gaat langzaam. De meeste Nederlanders maken zich zorgen over de betaalbaarheid, de efficiŽntie van andere warmtebronnen en het beleid van de overheid.

Nederlanders staan niet te springen om hun huis aardgas vrij te maken. Er bestaat te veel onduidelijkheid. Zorgen over betaalbaarheid, over de alternatieven voor aardgas, over de onzekerheid van het overheidsbeleid. Het resultaat: het gros van de huizenbezitters leunt achterover en wacht het af.

In deze uitzending van EenVandaag was Otto Adang te gast. De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op donderdag 5 september door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie