Uitzending
EenVandaag - 4-9-2019

4-9-2019

EenVandaag

478 x bekeken | 0 reacties
5
Formule 1 in Zandvoort: 'Dit tuinhuis verhuur ik voor vier keer zoveel'
Met de komst van de Grand Prix denken sommige inwoners van Zandvoort gouden bergen te gaan verdienen. Waarmee? Het verhuren van hun woningen: gasten moeten immers slapen. "Maar je kunt zeker niet stoppen met werken", zegt verhuurder Vincent Heidinga.

Zijn tuinhuis in Zandvoort kost 250 euro per nacht, en Vincent Heidinga verhuurt het permanent. Met de Grand Prix verhuurt hij vermoedelijk ook zijn woonhuis erbij, dat doet hij wel vaker. "Dan ga ik lekker even de drukte uit." Sinds bekend werd dat de Formule 1 race op 3 mei 2020 plaatsvindt, zijn er steeds meer aanvragen voor overnachtingen. "Ik heb gekeken hoe de prijzen stegen bij de F1 in Francorchamps", legt Heidinga uit. "Daar vroegen ze ongeveer vier keer zoveel, het tuinhuis wordt dan 1000 euro per nacht."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 4 september door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie