Uitzending
EenVandaag - 30-8-2011

30-8-2011

EenVandaag

901 x bekeken | 0 reacties
5
En aanpak tegen terroriseren homo's
Vandaag is de burgemeester van Utrecht Aleid Wolfsen aan de tand gevoeld over de falende aanpak van geweld en pesterijen richting een homostel uit de wijk Leidsche Rijn. Het COC wil dat er meer aandacht komt voor het wegpesten en terroriseren van homo's in hun woonomgeving. Tot nu toe wordt beleid vaak lokaal bepaald en n aanpak zou volgens hen beter zijn.

Waar zijn de Libische vrouwen?
Tot diep in de nacht vierden de inwoners van Tripoli gisterenavond feest op het Groene Plein. Het plein waar tot voor kort nog hevig werd gevochten tussen de rebellen en aanhangers van het regime van Kadhafi. De burgeroorlog in Libi wordt, net als enkele maanden geleden in Tunesi en Egypte, voornamelijk gevochten door mannen. Nu de rust in Tripoli eindelijk wederkeert komen vrouwen massaal de straat op. Op het Groene Plein ontmoet verslaggever Bart Hettema de 42-jarige Toria Kanoenim, een kleding- en sieradenontwerpster. Zij is dolgelukkig met de val van het regime van Kadhafi. Ze hoopt op een betere toekomst zonder onderdrukking voor alle Libische vrouwen. Een nieuw Libi waar ook zij hun stem kunnen laten horen.

Zomerleed: de zomer van 2011
De zomer van 2011 loopt bijna ten einde. Regen en lage temperaturen beheersten de meeste dagen van juli en augustus. Het EenVandaag Opiniepanel klaagt over deze zomer. Maar welke mensen zijn het meest ontevreden? Wat hebben de leden van het EenVandaag Opiniepanel het meest gemist en welke weervrouw of weerman bracht al het slechte nieuws het beste?

De toekomst van 3D-printen
Schaakstukken, oorbellen of zelfs kledingstukken printen met je eigen 3D-printer. Het klinkt als dure toekomstmuziek, maar niets is minder waar. Voor 1200 euro koop je tegenwoordig de Ultimaker, een 3D-printer van Nederlands fabrikaat die alles in kunststof kan afdrukken. Het Nederlandse bedrijf Shapeways, inmiddels gevestigd in New York, print zelfs al metaal. Elektrolux, producent van huishoudelijke apparatuur, gaat nog een stap verder. Dit bedrijf denkt na over een printer die voedsel kan produceren.

Zomerweer valt slecht
Barbecue ingeruild voor verwarming. Zes van de tien mensen (59 procent) beoordelen het weer van de zomer van 2011 als slecht tot zeer slecht. Dit blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder ruim 25.000 mensen. Bij n op de drie deelnemers heeft het weer de stemming negatief benvloed, sommigen spreken zelfs van 'een zomerdepressie.' De zomer krijgt een magere 5,5 als rapportcijfer. Jongeren zijn nog iets negatiever: zij geven een 5,2. Slechts 16 procent vond het zomerweer wel goed dit jaar.

Presentatie: Bas van Werven, Pieter Jan Hagens.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op dinsdag 30 augustus door de AVRO en de TROS. De presentatie was in handen van Bas van Werven en Pieter Jan Hagens.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen cht de beste aanbiedingen Bekijk nu!