Uitzending
EenVandaag - 5-9-2011

5-9-2011

EenVandaag

964 x bekeken | 0 reacties
6
Overheidswebsites onbetrouwbaar?
Hoe veilig zijn overheidssites? Het is een zeer terechte vraag nu gebleken is dat het bedrijf Diginotar dat de veiligheidscertificaten afgeeft voor deze sites is gehackt. Afgelopen zaterdag waarschuwde minister Donner van Binnenlandse zaken voor problemen met bijvoorbeeld DigiD, de digitale identificatiecode die onder meer voor belastingaangiftes en tal van gemeentediensten wordt gebruikt. Ook zei hij het vertrouwen in het bewuste bedrijf op.

Libische Nationale Overgangsraad steeds meer erkend
De Libische Nationale Overgangsraad wordt door steeds meer regeringsleiders erkend. Ook Nederland wil 1,4 miljard euro geblokkeerd tegoed van Kadhafi vrijmaken voor de nieuwe machtshebbers. De Libische consul in Den Haag heeft afgelopen maart definitief de kant van de opstandelingen gekozen, wegens de misdaden tegen het Libische volk. De groene vlag van Kadhafi is toen bij het consulaat vervangen door de oude rood-zwart-groene vlag, die symbool staat voor de strijd tegen de dictator.

Eenzame studenten onder dak bij ouderen
Het nieuwe studiejaar gaat van start. De collegebanken zitten weer vol en studentenkroegen hebben hun voorraad bier weer aangevuld. Want je studententijd; dat is de tijd van je leven. Toch geldt dit niet voor iedereen, want op zo'n Hogeschool of Universiteit kan je je ook gemakkelijk verloren voelen. Vijftig procent van de Nederlandse studenten voelt zich namelijk regelmatig eenzaam. En op de acht van deze jongeren gaat hiervoor zelfs naar een psycholoog. Stichting SOlink wil hier iets aan doen.

Wiesenthal Centrum zet druk op zaak Faber
Voorman Efraim Zuroff van het Simon Wiesenthal Center in Jeruzalem bezoekt Nederland om aandacht te vragen voor de strafrechtelijke vervolging van oud-SS'er Klaas Carel Faber, een voortvluchtige Nederlandse oorlogsmisdadiger die al meer dan 50 jaar in alle vrijheid in Duitsland leeft. Duitsland weigert Faber uit te leveren. Zaterdag werd bekend dat Faber bovenaan de lijst met meestgezochte oorlogsmisdadigers staat.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op maandag 5 september door de AVRO en de TROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen cht de beste aanbiedingen Bekijk nu!