Uitzending
EenVandaag - 26-8-2011

26-8-2011

EenVandaag

884 x bekeken | 0 reacties
4
In een bestelbus naar Tripoli
Wat doet een Nederlands Mercedes busje midden in de Libische woestijn? Verslaggever Bart Hettema trof aan de grens tussen TunesiŽ en LibiŽ een Nederlandse Libier aan

op weg naar Tripoli
De bestuurder van de bus bleek vanuit Amsterdam onderweg naar de Libische hoofdstad. EenVandaag volgt de man dwars door de woestijn naar zijn familie in Tripoli. Een gevaarlijke reis, nu nog altijd wordt gevochten en de situatie in Tripoli onoverzichtelijk is.

Minder macht voor de monarch?
De PvdA wil de politieke invloed van het staatshoofd inperken vanaf het moment dat prins Willem-Alexander de troon bestijgt. Dit betekent dat de toekomstige koning geen voorzitter van de Raad van State meer mag zijn en dat deze zich ook niet mag bemoeien met kabinetsformaties. Eerder kondigde de PVV aan volgende week met een voorstel te komen om de koning(in) alleen nog maar een ceremoniŽle functie te geven. Wat is het verschil tussen de plannen? En wat vinden deelnemers van het EenVandaag Opiniepanel hiervan?

Krijgt Nederland ook een vrouwelijke F1-coureur?
Die kans is helemaal niet zo klein, want de 16-jarige Beitske Visser is het nieuwe talent in de Nederlandse autosport. Ze rijdt al sinds haar vijfde in karts en mocht begin deze maand voor de grap eens meerijden met Dutch Supercar Challenge. En, tot ieders verbijstering, versloeg ze tien ervaren coureurs. Sindsdien is ze in de race om de nieuwe Verstappen, Albers of Doornbos te worden. En laat Beitske voor EenVandaag nou net tegen diezelfde Robert Doornbos een potje racen.

Wie zitten in de National Transitional Council?
Al vanaf februari van dit jaar zet de Libische National Transitional Council zich in om Kadhafi als staatshoofd van LibiŽ af te zetten. De Overgangsraad heeft zich opgeworpen als tussentijdse vertegenwoordiger van LibiŽ. Ondertussen hebben veel landen, voornamelijk westers, deze Nationale Overgangsraad erkend als enige wettige vertegenwoordiger van het Libische volk. Maar wie zijn de mensen die in deze Raad zitten?

Presentatie: Bas van Werven, Pieter Jan Hagens.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op vrijdag 26 augustus door de AVRO en de TROS. Te gast waren Bart Hettema en Robert Doornbos. De presentatie was in handen van Bas van Werven en Pieter Jan Hagens.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen ťcht de beste aanbiedingen Bekijk nu!