Uitzending
EenVandaag - 1-9-2011

1-9-2011

EenVandaag

1129 x bekeken | 0 reacties
6
Hoe wordt de snelwegschutter opgespoord?
Vandaag werd bekend dat er ongeveer 44 meldingen zijn van slachtoffers van de omstreden snelwegschutter. Met honderden tips probeert de politie erachter te komen wie deze geheimzinnige schutter is. Vanaf augustus krijgt de politie meldingen van gesneuvelde autoruiten die waarschijnlijk zijn veroorzaakt door een luchtdrukwapen. EenVandaag spreekt met een slachtoffer en een forensische deskundige.

Binnenkort fietsen op Alpe du Flevo?
Als het aan oud-wielrenner Thijs Zonneveld ligt, komt er in Nederland een kunstmatige berg van twee kilometer hoog. Topsporters -met name wielrenners- kunnen dan beter trainen en ook voor de recreatie is een berg een welkome aanvulling in ons vlakke land zegt Zonneveld. In EenVandaag een interview met Zonneveld zelf en verder gesprekken met onder meer oud-wielrenner Steven Rooks en gedeputeerde Anne Bliek van Flevoland, de provincie waar de berg mogelijk zal verrijzen.

Shell stopt activiteiten in SyriŽ niet
Het is onbegrijpelijk dat Shell geen gehoor geeft aan de oproep om SyriŽ te verlaten zeggen oud-PvdA-minister van Ontwikkelingssamenwerking Jan Pronk en PvdA EuroparlementariŽr Thijs Berman. De Shell-topman Dick Benschop (oud PvdA-politicus) zegt echter dat het personeel in SyriŽ nu niet in de steek kan worden gelaten. Het feit dat Shell in het land blijft zou niets te maken hebben met financieel gewin; het bedrijf produceert dagelijks 13.000 vaten Syrische olie.

Drugsoorlog in Mexico
Vlak na zijn inhuldiging verklaarde de Mexicaanse president Felippe Calderon de drugsmaffia in zijn land de oorlog. Deze 'war on drugs' heeft inmiddels aan bijna 40.000 mensen het leven gekost. De inwoners van het land hebben er schoon genoeg van. Er vallen volgens hen te veel onschuldige slachtoffers. Waarom is het drugsprobleem in Mexico zo groot? Wat zijn de gevolgen van deze voortdurende strijd? We spreken met drie vaders die elk hun kind verloren.

Presentatie: Bas van Werven, Pieter Jan Hagens.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op donderdag 1 september door de AVRO en de TROS. Te gast waren Steven Rooks en Thijs Zonneveld. De presentatie was in handen van Bas van Werven en Pieter Jan Hagens.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie