Uitzending
EenVandaag - 27-8-2011

27-8-2011

EenVandaag

886 x bekeken | 0 reacties
6
Kwart bloeddonoren zou willen stoppen
Een kwart van de bloeddonoren (26%) overweegt serieus om het bloed geven te staken uit protest tegen de hoge salarissen van de bestuurders van de bloedbank. Dit blijkt uit onderzoek van EenVandaag waaraan 2500 bloeddonoren meededen. Ook geven veel mensen aan dat ze om deze reden al met doneren gestopt zijn.

Vermeende kindermoordenaars na 18 jaar vrijgelaten
Als tieners werden ze veroordeeld voor de moord drie jonge kinderen; Damien Echols, Jason Baldwin en Jessie Misskelley. Nu, achttien jaar later, zijn ze vrijgelaten nadat er twijfels ontstonden over hun schuld. Het drietal heeft altijd gezegd onschuldig te zijn, maar voordat ze konden worden vrijgelaten moesten ze eerst schuld bekennen.

Met slachtoffer regime Kadhafi terug naar gevangenis
Jarenlang voerde kolonel Kadhafi een schrikbewind in LibiŽ. De LibiŽr Ahmed Berra vertelt hoe hij slachtoffer is geworden van het geweld van de afgezette Muammar Kadhafi. Onze verslaggever Bart Hettema is in LibiŽ en gaat met Berra terug naar de gevangenis waar hij heeft vastgezeten en werd gemarteld.

Geen bloed meer geven?
Bloeddonoren zijn boos op bloedbank Sanquin. De reden: de bestuurders van Sanquin verdienen ruim boven de Balkenende-norm. Zo kreeg bestuursvoorzitter Theo Buunen vorig jaar 258 duizend euro op zijn rekening gestort, exclusief premies en sociale lasten. Vice-voorzitter Jeroen de Wit kreeg 226 duizend euro. De LVB (Landelijke Vereniging van Bloed- en Plasmadonoren) is zo boos over de hoge salarissen dat ze overweegt de leden op te roepen om de donatie van bloed of plasma tijdelijk op te schorten.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op zaterdag 27 augustus door de AVRO en de TROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen ťcht de beste aanbiedingen Bekijk nu!