Uitzending
EenVandaag - 29-8-2011

29-8-2011

EenVandaag

833 x bekeken | 0 reacties
6
Op zoek naar Sofyan Alhasi in Tripoli
Nu de strijd om Tripoli is gestreden rukken de rebellen op naar een van de laatste bolwerken van Kadhafi; zijn geboortestad Sirte. Onze verslaggever Bart Hettema is nog steeds in Tripoli. Hij is daar op zoek naar Sofyan Alhasi, een strijder uit Benghazi die naar Tripoli ging om daar tegen het regime van Kadhafi te vechten.

De zomer van 1985: het pauselijke bezoek
In 1985 bezocht paus Johannes Paulus II Nederland. Hier werd hij allerminst hartelijk ontvangen, omdat er veel weerstand was tegen de conservatieve waarden van de katholieke kerk. We gaan in gesprek met Hedwig Wasser die namens de Nederlandse Missieraad de paus te woord mocht staan. Maar in plaats van zich te houden aan de goedgekeurde tekst, besloot Wasser haar toespraak te veranderen en riep zij, terwijl ze de paus in de ogen keek, op tot een andere houding richting gehuwde priesters, homoseksuelen en vrouwen binnen de Katholieke Kerk.

Presentatie: Bas van Werven, Pieter Jan Hagens.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op maandag 29 augustus door de AVRO en de TROS. De presentatie was in handen van Bas van Werven en Pieter Jan Hagens.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!