Uitzending
EenVandaag - 26-4-2024

26-4-2024

EenVandaag

258 x bekeken | 0 reacties
6
Aantal doden door ongeluk met scootmobiel stijgt naar recordhoogte: 'Bijzonder dat er niets aan gedaan wordt'
Het afgelopen jaar overleden 53 scootmobielgebruikers in het verkeer. Dat aantal is in 7 jaar tijd verdubbeld. Experts zeggen al jaren dat het voertuig niet veilig is, maar niemand grijpt in. "Het is echt bijzonder dat er niets aan gedaan wordt."

Schapen en runderen mogen vanaf nu worden gevaccineerd tegen blauwtongvirus
Tot opluchting van boeren en dierenartsen is een nieuw vaccin tegen blauwtong versneld goedgekeurd. Zo snel mogelijk worden de schapen ingeŽnt. Wie zijn dieren wil vaccineren, betaalt wel zelf de rekening. "Maar een dood schaap kost ook geld."

Rutte op bezoek bij Turkse president Erdogan vanwege baan bij de NAVO
Demissionair premier Rutte was vandaag in Istanbul voor een bezoek aan president Erdogan. Hij maakte de reis niet voor Nederland, maar voor zichzelf. Tot nu toe lijkt het er namelijk op dat Erdogan zijn droom om de nieuwe NAVO-baas te worden niet steunt.

Wat Nederland kan leren van nieuwe kerncentrale in Finland: 'Zorg dat ontwerp klaar is en wijzig dat niet'
Finland is trots op haar nieuwe kernreactor en laat die graag zien. De bouw had wel een jarenlange vertraging en kostenoverschrijding van miljarden euro's. Nederland wil vergelijkbare reactoren bouwen, de Finnen zijn erg bereid hier advies over te geven.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op vrijdag 26 april door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie