Uitzending
EenVandaag - 26-4-2022

26-4-2022

EenVandaag

276 x bekeken | 0 reacties
6
Hoe de Franse tompouce het oer-Hollandse symbool voor Koningsdag werd
Wie eet ze niet vandaag? De tompouce is niet weg te denken op Koningsdag. Normaal met roze glazuur, maar op een dag als vandaag met een laagje oranje. "Koningsdag is dé tompouce-dag, natuurlijk."

Het verhaal over waar de tompouce vandaan komt en waarom wij hem eten, is helaas niet waterdicht. Wel gaat de geschiedenis van het gebakje waarschijnlijk terug tot de tijd van Napoleon.

Is Twitter in goede handen bij de excentrieke miljardair Elon Musk? 'Hij kan er het publieke debat mee bewegen'
Miljardair Elon Musk, vooral bekend van het automerk Tesla, kocht gisteren het social mediaplatform Twitter voor 44 miljard euro. Zijn doel? Het bieden van meer ruimte voor vrijheid van meningsuiting. Maar daar is niet iedereen enthousiast over.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 26 april door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    VVD-lijsttrekker Mark Rutte en PVV-leider Geert Wilders stonden maandagavond voor de eerste keer deze campagne lijnrecht tegenover elkaar tijdens een tv-debat. Onder leiding van Pieter Jan Hagens debatteerden Rutte en…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten