Uitzending
EenVandaag - 28-4-2022

28-4-2022

EenVandaag

212 x bekeken | 0 reacties
6
Nieuwe coronagolf na Koningsdag niet waarschijnlijk, later een golf 'is nog niet te voorspellen'
Het was druk op Koningsdag: afgezette pleinen, volle feesttenten en in polonaise langs de vrijmarkt. Want het kon weer! Hoewel, nu er niet meer wordt getest bij de GGD, hoe weten we dan of corona nog rondgaat?

Volgens Marino van Zelst, modelleur infectieziekten bij de Wageningen Universiteit, hoeven we ons geen zorgen te maken: "We hebben op dit moment een heel hoge immuniteit door de prikken en herhaalprikken en doordat veel mensen recent corona hebben gehad, bijvoorbeeld na carnaval", vertelt hij.

Laura Jansen reist naar Polen om op te komen voor gevluchte Oekra´ense kinderen: 'Ze zijn doelwit van mensensmokkel en handel'
Meer dan 5 miljoen Oekra´ense kinderen zijn op de vlucht geslagen vanwege de oorlog. Ongeveer de helft gaat naar het buitenland, soms ook zonder ouders. Zangeres Laura Jansen was vorige week in Polen om kinderen uit internaten in de crisis te helpen.

In Oekra´ne leven 100.000 kinderen in internaten en instellingen zonder hun ouders. De helft van die kinderen heeft een beperking. Omdat de kinderen vaak nog een voogd of familie hebben, is het verplaatsen van die kinderen naar buurlanden heel lastig. Ze mogen ook alleen in groepen worden verplaatst. In Polen zijn nu 2000 van deze kinderen ondergebracht, vertelt Laura.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos MoggrÚ. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op donderdag 28 april door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
  • EenVandaag - Rutte vs. Wilders terugkijken

    Rutte vs. Wilders terugkijken

    14-3-2017

    Nieuwe coronagolf na Koningsdag niet waarschijnlijk, later een golf is nog niet te voorspellen Het was druk op Koningsdag: afgezette pleinen, volle feesttenten en in polonaise langs de vrijmarkt. Want het kon weer!…
    Lees verder
  • Bekijk alle TV nieuwsberichten