Uitzending
EenVandaag - 28-5-2020

28-5-2020

EenVandaag

229 x bekeken | 0 reacties
6
Inspectie: onderwijs ver onder niveau
Het eindniveau van een groot deel van de kinderen op de basisschool is te laag, zo blijkt uit het jaarlijkse rapport 'Staat van het onderwijs' van de onderwijsinspectie. Voor onderwijskundigen is het geen verrassing. "Dit zit er al jaren aan te komen."

Dat er aan het basisonderwijs iets moet gebeuren, daar is iedereen het over eens. Is het te wijten aan een te vrije invulling van het vak? En moet er misschien niet meer worden vertrouwd op de expertise van de leerkracht?

Oproep Grapperhaus aan wielrenners
Mogen wielrenners en fietsers in groepjes samen fietsen? De versoepelde regels zijn voor veel wielerliefhebbers niet duidelijk. Minister Grapperhaus doet een beroep op het gezonde verstand. "Ik moet geen stomkop zijn, anders ga ik dat virus verspreiden."

Zagen we in maart nog alleen eenlingen op de fiets, sinds 11 mei inmiddels verschijnen er weer her en der kleine groepjes. 'Tot vier mensen bij elkaar' is het advies van Wielersportbond NTFU, die de belangen van sportieve fietsers behartigd. De KNWU op haar beurt adviseert het voorlopig te houden bij slechts één fietsmaatje. Minister Grapperhaus benadrukt vooral de afstand die we moeten blijven houden. "Anderhalve meter uit elkaar blijven, ik doe het zelf ook."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op donderdag 28 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie