Uitzending
EenVandaag - 1-6-2020

1-6-2020

EenVandaag

183 x bekeken | 0 reacties
4
Jonge mantelzorgers in de knel
Inge (18) is een jonge mantelzorger. Ze heeft een moeder die bipolair is. De ene dag is ze somber, de andere dag vrolijk en energiek. "Wat het zwaar maakt, is het constant zorgen maken. Heeft ze haar pillen wel genomen? Wat als ze weer wordt opgenomen?"

"Ik ben toch 24 uur per dag met mijn moeder bezig", vertelt Inge. Ze is een van de jonge mantelzorgers in Nederland voor wie het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een landelijke campagne start, waar jonge mantelzorgers hun verhaal kwijt kunnen en bijvoorbeeld informatie kunnen krijgen.

We kunnen ons nu allemaal laten testen op corona: 'Ook bij een verkoudheid gewoon bellen'
Iedereen die klachten heeft kan zich nu laten testen op corona. Tot nu toe was dat alleen weggelegd voor bepaalde beroepsgroepen, zoals zorgmedewerkers en leraren, vanwege een tekort aan testen.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft vanochtend een speciaal telefoonnummer bekend gemaakt: 0800-1202. Door te bellen kan een afspraak gemaakt worden voor de volgende dag. De test stelt vast of je corona hebt, niet of je antistoffen hebt aangemaakt en het virus dus al gehad hebt.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op maandag 1 juni door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie