Uitzending
EenVandaag - 2-6-2020

2-6-2020

EenVandaag

218 x bekeken | 0 reacties
6
Nederland kan meer doen in recyclen
en staafmixer die ermee ophoudt, een tafelpoot die afbreekt of een barst in je telefoonscherm? Pak je de gereedschapskist erbij of ga je op zoek naar een nieuwe variant? In Nederland worden in ieder geval nog te weinig spullen hergebruikt.

Als het gaat om hergebruik van grondstoffen, dan is er nog flink wat winst te halen hier in Nederland, legt Marc de Wit van Circle Economy uit in The Circularity Gap Report, the Netherlands. Een paar jaar terug heeft het kabinet als doelstelling bepaald, dat de Nederlandse economie in 2050 volledig circulair zou moeten zijn. Maar waar staat ons land nu eigenlijk?

De nasleep van de demonstratie tegen racisme in Amsterdam
Door ruimte te geven aan demonstraties als gisteren in Amsterdam, vreest crisiscommunicatie-specialist Frank Peters dat de bereidheid van het publiek om mee te werken aan coronamaatregelen wordt ondergraven. "Dat is het risico van deze situatie."

Om die reden moet een herhaling dan ook worden voorkomen. Want is eenmaal de geest uit de fles, dan krijg je die er moeilijk weer in. De harde les die burgemeester Halsema gisteren leerde is aan haar Rotterdamse collega Aboutaleb alvast niet voorbijgegaan. Specialist op het gebied van reputatiemanagement en crisiscommunicatie Frank Peters ziet de demonstratie van gisteren dan ook als een 'wake up call'.

In deze uitzending van EenVandaag was Frank Peters te gast. De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 2 juni door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie