Uitzending
EenVandaag - 27-5-2020

27-5-2020

EenVandaag

262 x bekeken | 0 reacties
6
Debat over de kinderopvangtoeslag
Er heerst angst en onrust bij werknemers van de Belastingdienst. "Ben ik de volgende?" Dat vragen ze zich af nu vier topambtenaren hun biezen moesten pakken. In de Tweede Kamer wordt vandaag gedebatteerd over de kinderopvangtoeslag-affaire.

De Belastingdienst ligt onder vuur in de affaire rondom de kinderopvangtoeslag. Duizenden ouders werden onterecht weggezet als fraudeur en moesten hun toeslagen terugbetalen, waardoor ze in de financiŽle problemen gekomen zijn. De commissie-Donner kwam met een vernietigend rapport en sprak van 'institutionele vooringenomenheid'. Menno Snel (D66) trad af als staatssecretaris van FinanciŽn.

Plakstrips tegen de eikenprocessierups zijn gevaarlijk voor vogels en vlinders: hoe bestrijd je deze rups?
Jeuk, huiduitslag en irritatie aan de ogen. Vorige zomer domineerde de eikenprocessierups. Om een situatie als vorig jaar te voorkomen, wordt nu van alles geprobeerd om hem te bestrijden. Maar het ei van Columbus is nog niet gevonden.

Het nieuwste op het gebied van de bestrijding van de rups? De plakstrip. Maar die plakstrip vangt helaas niet alleen de eikenprocessierups, maar ook andere dieren. Zo werden foto's van een dode vleermuis en angstige specht op een plakstrip de afgelopen weken veel gedeeld op sociale media.

Twitter plaatst waarschuwingen bij tweets van Donald Trump
Voor het eerst heeft Twitter berichten van president Trump gelabeld als 'mogelijk misleidende informatie'. Wat doen de verschillende techbedrijven om dit soort fake news tegen te gaan?

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 27 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie