Uitzending
EenVandaag - 23-5-2020

23-5-2020

EenVandaag

204 x bekeken | 0 reacties
6
Campinghouders hebben last van wildplassers en -poepers die hun behoefte niet op openbare toilet mogen doen
Nu toiletten in recreatiegebieden dicht blijven moeten wandelaars, fietsers, dagmensen hun behoefte ergens anders doen. "Voorheen gingen die mensen bij ons naar de wc. Nu doen ze hun behoefte in het wild", zegt campinghouder Hotze Richter.

"We hebben hier een hele bult wc's. Maar ze mogen niet open omdat er coronagevaar is. Dat is toch niet meer uit te leggen?" De campinghouder uit Sint Maartenszee in Noord-Holland vindt het goor dat dagjesmensen die langs zijn camping fietsen niet bij hem naar de wc mogen en hun behoefte maar in de vrije natuur moeten doen.

Huiswerkmaatjes helpen bij opgelopen corona-achterstanden
Omdat niet alle ouders hun kinderen thuisonderwijs kunnen geven, heeft de gemeente Utrecht 800 vrijwilligers gevonden. Zij helpen kinderen met hun huiswerk om achterstanden tegen te gaan.

Hoe staat het met het coronavaccin?
Terwijl verschillende onderzoeksgroepen wereldwijd progressie boeken met hun coronavaccin, is er ook een machtsstrijd tussen landen ontstaan. Wie kan zijn burgers straks als eerste voorzien van een vaccin?

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op zaterdag 23 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie