Uitzending
EenVandaag - 30-5-2020

30-5-2020

EenVandaag

227 x bekeken | 0 reacties
7
Wereldgezondheidsorganisatie moet verder zonder Amerikaans geld, wat zijn de gevolgen?
President Donald Trump gaat de Amerikaanse relatie met de Wereldgezondheidsorganisatie verbreken. Een historische stap met grote gevolgen. "Ook hun kennis en kunde zal een enorm gemis zijn", zegt voormalig minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders.

Nieuwe wet minister Ollongren lost woonprobleem niet op
Als ze nt zelf de prijs van nieuwe huurcontracten mogen bepalen, gaan verschillende grote bouwprojecten in Amsterdam niet door. Daar dreigen professionele investeerders mee. "Ze willen winst maken ten koste van starters."

De Amsterdamse wethouder Laurens Ivens (SP) krijgt talloze brieven van onder andere leraren en zorgmedewerkers die geen betaalbare huurwoning kunnen vinden in de stad. "Vastgoedeigenaren willen winst maken ten koste van starters", zegt hij. "En het lijkt erop dat ze het gevecht gewonnen hebben." Volgens Ivens is minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken "gezwicht voor de investeerders".

In deze uitzending van EenVandaag waren Bert Koenders en Laurens Ivens te gast. De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggr. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op zaterdag 30 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie