Uitzending
EenVandaag - 26-5-2020

26-5-2020

EenVandaag

244 x bekeken | 0 reacties
6
Desi Bouterse verliest verkiezingen in Suriname
Uitgerekend de man die het Decembermoordenproces tegen Desi Bouterse startte, heeft een nu de beste papieren om president van Suriname te worden. De partij van Santokhi laat weten zich niet te mengen in het lopende hoger beroep tegen Bouterse.

De wolf slaat weer toe
"Ik laat me niet door die wolf zeggen hoe ik me moet gedragen." 43 schapen van boer Jos Verhulst werden slachtoffer van de wolf. Dat hij nu een elektrisch hek zou moeten plaatsen en de wolf kan doen wat hij wil, is voor Jos niet te verteren.

Kwetsbare kinderen het hardst getroffen door coronacrisis
Wereldwijd staan de rechten van kinderen onder druk door de coronapandemie. Ook in Nederland is er reden tot zorg. Te veel kinderen leven in armoede en zij voelen de coronacrisis extra hard.

Vandaag wordt de KidsRights Index 2020 gepubliceerd. Deze brengt jaarlijks in kaart hoe het ervoor staat met kinderrechten in 182 landen. "Ik denk dat we door de coronacrisis zeker 10 jaar terug gaan in de tijd wat de rechten van kinderen betreft", zegt Marc Dullaert, voormalig kinderombudsman en oprichter van de internationale organisatie KidsRights.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 26 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie