Uitzending
EenVandaag - 28-2-2024

28-2-2024

EenVandaag

339 x bekeken | 0 reacties
6
Onderzeeboten voor Defensie mogelijk niet door Damen gemaakt
De provincie Zeeland maakt zich zorgen nu het gerucht rondgaat dat niet het Nederlandse Damen Shipyards vier onderzeeŰrs mag bouwen voor Defensie, maar de Franse scheepsbouwer Naval Group. "Je zou moeten kiezen voor een echt Nederlands product."

Steeds meer Chinese auto's in Europa brengt risico's met zich mee
In 2035 mogen er alleen nog elektrische auto's worden verkocht in de EU. Chinese merken melden zich massaal met hun wagens. Vaak veel goedkoper dan de traditionele merken, maar critici waarschuwen voor oneerlijke concurrentie en spionagerisico's.

Rappers vaak in verband gebracht met criminaliteit
De politie vermoedt dat de drie explosies in Amsterdam vannacht te maken hebben met het doodschieten van rapper Bigidagoe zondag. Rapmuziek wordt vaak als oorzaak van dit soort geweld gezien, maar volgens criminoloog Jeroen van den Broek klopt dat niet.

Debat over vergoedingen voor Oekra´ners
Er is een brede roep in de Kamer om het mes te zetten in vergoedingen aan Oekra´ners in ons land. Zo zouden ze onder andere huur moeten gaan betalen. In Budel doen ze dit al langer: "Zij vinden dit volstrekt logisch."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos MoggrÚ. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 28 februari door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie