Uitzending
EenVandaag - 23-2-2024

23-2-2024

EenVandaag

333 x bekeken | 0 reacties
6
Hoe is het nu met gevluchte Oekra´ners in Nederland?
Sinds het begin van de oorlog bijna 2 jaar geleden meldden meer dan 100.000 Oekra´ners zich als vluchteling in Nederland. Hoe is het nu met deze mensen? De een probeert hier een leven op te bouwen. De ander ging na een tijdje toch terug naar Oekra´ne.

Minister Kajsa Ollongren van Defensie belooft dat er 'geen' limiet' zit aan militaire steun aan Oekra´ne
Binnen Europa is Nederland een van de voortrekkers in militaire steun aan Oekra´ne. En als het aan demissionair minister Kajsa Ollongren van Defensie ligt, blijft dat zo. Ook bij een nieuw kabinet. "Anders brengen we onze eigen veiligheid in het geding."

We zijn nog niet voorbereid op een volgende pandemie
Als er een volgende pandemie uitbreekt, zijn de Nederlandse ziekenhuizen daar niet op voorbereid, ondanks de lessen van de coronacrisis. Artsen waarschuwen dat er te weinig bedden en personeel op de intensive care zijn bij een nieuwe virusuitbraak.

Vakantiegangers wijken uit naar buurlanden vanwege dure vliegtickets hier
Dure tickets, hoge parkeerkosten en daar bovenop een vliegtaks: vakantiegangers mijden Schiphol en rijden naar BelgiŰ of Duitsland om daar naar hun bestemming te vertrekken. "Dat kan zo een paar tientjes schelen en daar zijn reizigers heel gevoelig voor."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos MoggrÚ. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op vrijdag 23 februari door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie