Uitzending
EenVandaag - 27-2-2024

27-2-2024

EenVandaag

360 x bekeken | 0 reacties
6
Maandelijkse zetelpeiling: NSC met elf zetels op dieptepunt in de zetelpeiling, kiezers willen dat Omtzigt alsnog meewerkt aan een rechtse coalitie
NSC verliest 7 zetels na het weglopen uit de formatie. Nu een rechts meerderheidskabinet uit zicht lijkt, willen kiezers dat Pieter Omtzigt alsnog om de tafel gaat met PVV, VVD en BBB. Ook mensen die op hem hebben gestemd.

Het rekenniveau van de onderbouw van het middelbaar onderwijs is beneden peil
72 procent van de leerlingen op VMBO kader- en basisniveau kan niet op basisschoolniveau rekenen, zegt de Onderwijsinspectie in een rapport. Onderwijsspecialist Sofie van de Waart: "Er wordt al langer gewaarschuwd, nu zien we het echt terug."

Zware criminelen die in de cel doorgaan met misdaad zijn grote zorg voor minister Weerwind: 'Ze hebben ongekende macht'
Gevangenissen staan voor een grote opgave, nu meer zware criminelen levenslang vastzitten. Vanachter de tralies willen zij hun drugsorganisaties blijven leiden. Demissionair minister Weerwind maakt zich zorgen. "Personeel wordt bedreigd."

Akkerbouwers in de problemen door de natte winter
Na een kletsnatte winter is de aarde z nat dat akkerbouwers hun grond niet kunnen bewerken. En dat terwijl de kweekplanten nu gepland moeten worden, omdat boeren afspraken hebben met supermarkten.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggr. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 27 februari door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie