Uitzending
EenVandaag - 2-3-2024

2-3-2024

EenVandaag

331 x bekeken | 0 reacties
6
De rechter legt een bom over de speciale locatie voor overlastgevende asielzoekers in Ter Apel
Gemeenten worstelen met Europese aanbestedingsregels, die ook gelden voor sociale projecten. Door ingewikkelde procedures raken ze welzijnsprojecten kwijt, waar ze eigenlijk tevreden over zijn. De succesvolle FIXbrigade in Amsterdam, bijvoorbeeld.

De week van de lentekriebels, een worsteling voor scholen
Op zo'n 3.000 basisscholen begint maandag weer de Week van de Lentekriebels. Vorig jaar leidde de week over seksuele vorming tot ophef met zelfs bedreigingen als gevolg. Ook dit jaar is er weerstand, waar basisscholen op hun eigen manier mee omgaan.

Aanbestedingen bij gemeente geven niet altijd het gewenste resultaat
Het was het stokpaardje van staatssecretaris Eric van der Burg: de PBL. Een speciale locatie binnen een azc voor overlastgevers. Maar de rechter heeft bedenkingen. Het lijkt volgens de rechter te veel op de gevangenis, zonder dat er iemand is veroordeeld.

Drie Nederlandse militairen opgepakt in Libanon
Drie Nederlandse militairen werden afgelopen week door Hezbollah-strijders aangehouden in Libanon. Volgens journalist Jaap van den Biesen is het opvallend dat dit zo is gelopen. "Als je die gebieden ingaat, moet je dat laten weten."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Rik van de Westelaken en Roos Moggr. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op zaterdag 2 maart door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie