Uitzending
EenVandaag - 22-5-2020

22-5-2020

EenVandaag

337 x bekeken | 0 reacties
7
Algoritme gaat bepalen wie er als eerste geopereerd gaat worden
Duizenden operaties konden niet doorgaan vanwege de coronacrisis. Nu de reguliere ziekenhuiszorg weer opstart moeten chirurgen kiezen wie ze als eerste gaan opereren. Een wiskundig rekenmodel moet hen helpen bij het nemen van moeilijke beslissingen.

In Nederland zijn we er aan gewend dat iedereen die medische zorg nodig heeft dit binnen een aanvaardbare tijd ook echt krijgt. Maar door de coronacrisis moest veel reguliere zorg van de ene op de andere dag worden uitgesteld en is er een hele nieuwe situatie ontstaan.

Bokjes extra snel naar de slacht
Per jaar worden er ongeveer 100.000 geitenbokjes geboren. Ze worden gezien als restproduct in de geitenzuivel. Nederlanders eten nauwelijks bokkenvlees en door de coronacrisis stagneert de afzet naar het buitenland. Gevolg: bokjes eindigen als diervoer.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op vrijdag 22 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie