Uitzending
EenVandaag - 18-3-2021

18-3-2021

EenVandaag

210 x bekeken | 0 reacties
6
Boeren Burger Beweging wint in CDA-gebied Overijssel
Met één zetel in de Tweede Kamer is de BoerBurgerBeweging (BBB) een van de vele nieuwkomers en dat wordt gevierd als overwinning. Juist in de CDA-provincie Overijssel is de BBB populair. "Het platteland krijgt een smoel, blijkbaar was dat nodig."

"De BBB geeft de stem van het platteland terug", zegt Esther Loohuis-Hagedoorn uit Geesteren. Zij is een van de vele kiezers die gestemd heeft op de partij, terwijl ze in het verleden ook op het CDA stemde. Ze is teleurgesteld in de partij van Wopke Hoekstra. "Kijk wat het CDA de afgelopen jaren voor ons heeft gedaan."

Welk kabinet heeft de voorkeur?
De grootste groep kiezers ziet het liefst dat VVD, CDA, D66 en de ChristenUnie met elkaar om de formatietafel gaan. Bij kiezers van de VVD, CDA en de ChristenUnie is die ruim favoriet, alleen willen D66'ers liever met Volt of een linkse partij.

Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag op de dag na de verkiezingen onder ruim 21.000 leden van het Opiniepanel. De combinatie VVD, D66, CDA en ChristenUnie, goed voor 79 Tweede Kamerzetels in de laatste tellingen, krijgt van 30 procent van alle kiezers de voorkeur. Bij een meerderheid van de kiezers die gisteren op de VVD (71 procent), het CDA (74 procent) en de ChristenUnie (88 procent) hebben gestemd is de samenstelling van Rutte III ook favoriet voor het komende kabinet.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op donderdag 18 maart door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie