Uitzending
EenVandaag - 22-7-2011

22-7-2011

EenVandaag

1280 x bekeken | 0 reacties
5
Afscheid Kraaijkamp in DeLaMar Theater
Vandaag nemen familieleden en vrienden afscheid van komiek John Kraaijkamp sr. in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Sprekers uit de theaterwereld brengen een eerbetoon aan de acteur, die zondag op 86-jarige leeftijd overleed. In EenVandaag een laatste eerbetoon aan Johnny Kraaijkamp, met zeldzame beelden uit zijn televisieshows en een interview met theaterproducent John van de Rest, die intensief met Kraaijkamp heeft samengewerkt. Zoon John Kraaijkamp jr., Joop van den Ende, Kraaijkamps beste vriend Lex DaniŽls, tv-presentator Ivo Niehe en tekstschrijver Haye van der Heyden houden een toespraak.

Japan vier maanden na de tsunami
De grootste ramp sinds de Tweede Wereldoorlog, zo ervaart Japan de verwoestende tsunami van maart. Ruim 150 miljard dollar is nodig om het land weer op te bouwen. Een van de zwaarst getroffen gebieden is het dorp Rikuzentakata. De inwoners proberen zo goed mogelijk de draad weer op te pakken. Hoe ziet het leven er nu, vier maanden na de tsunami, uit in Japan? Begin maart trof een tsunami, veroorzaakt door een aardbeving van 8,9 op de schaal van Richter voor de kust van Sendai, het noordoosten van Japan. Eerder berichtten we over dorpen die zijn weggevaagd, de problemen waar meerdere kernreactoren mee kampen en de zoektocht naar overlevenden. De stand van zaken.

De zomer van 1978: Peter Faber en Camping
Met gebloemde klapstoeltjes en tent of caravan naar de camping, het beeld van de jaren zeventig. In deze periode werd ook het gezelschap Werkteater opgericht. Een collectief van acteurs die een nieuwe vorm van theater (vaak improvisatie) bracht. De voorstellingen waren herkenbaar voor de 'gewone man'. Eťn van de meest succesvolle producties van het Werkteater was de film Camping. We blikken terug met acteur Peter Faber op de zomer van 1978 toen deze film werd gedraaid en uitkwam. Quotes van een bijna overspannen Peter Faber als; 'Het gas, heb je het gas wel dichtgedraaid?!' en 'Vakantie, vakantie, vakantieeeeeeee' zijn klassiekers geworden.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op vrijdag 22 juli door de AVRO en de TROS. Te gast was Peter Faber.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen ťcht de beste aanbiedingen Bekijk nu!