Uitzending
EenVandaag - 20-7-2011

20-7-2011

EenVandaag

828 x bekeken | 0 reacties
5
Machteloos tegen stalkers
Waarom kon stalker Fred B. niet worden gestopt? Het echtpaar dat gisteren in Middelburg is vermoord, werd al tijden lang bedreigd door hun ex-schoonzoon. Vorig jaar stak hij het huis van zijn ex-vriendin in brand en eerder gooide hij de ramen in bij zijn voormalige schoonouders. Ook bedreigde hij het gezin meerdere malen met de dood. Slachtoffers van stalking staan vaak machteloos. In hoeverre is het mogelijk op te treden tegen stalkers? We spreken hierover met Christine Clement van Stichting Zijweg en met loco-burgemeester van Middelburg Albert de Vries.

Jan Kees de Jager en de schuldencrisis
D-day morgen in Brussel. Wordt Griekenland en de euro gered of niet? De zeventien regeringsleiders van de eurolanden komen speciaal terug van vakantie voor een extra Europese top. De financiŽle markten hebben er geen enkel vertrouwen meer in dat het nog goed komt met Griekenland en de euro. Maar de regeringsleiders zijn hopeloos verdeeld over de juiste oplossing. Gaan banken nu wel of niet meebetalen? Dat was een eis van Jan Kees de Jager. De Nederlandse minister van FinanciŽn heeft steeds een harde koers gevaren. Voor hem stonden twee dingen voorop: slecht gedrag van eurolanden mag niet worden beloond en elke geleende cent aan Griekenland moet terugbetaald worden. Krijgt Nederland morgen in Brussel zijn zin?

Zomerstages: Job Cohen
EenVandaag geeft deze zomer fractievoorzitters de mogelijkheid om voor een dag in de huid van een journalist te kruipen. Zeven fractievoorzitters lopen stage bij EenVandaag. De reportages worden de komende weken elke woensdag uitgezonden. Vandaag de reportage van Job Cohen (PvdA) over de bezuinigingen op het persoonsgebonden budget (PGB).

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op woensdag 20 juli door de AVRO en de TROS. Te gast was Job Cohen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen ťcht de beste aanbiedingen Bekijk nu!