Uitzending
EenVandaag - 21-7-2011

21-7-2011

EenVandaag

768 x bekeken | 0 reacties
6
D-day voor de euro
In Brussel komen de 17 regeringsleiders van de eurolanden bij elkaar om Griekenland en de euro te redden. Het wordt een cruciale dag. Premier Rutte komt er speciaal voor terug van vakantie. Grote vragen zijn: op welke manier komt de extra hulp tot stand en kunnen de regeringsleiders daarover overeenstemming bereiken? Griekenland is nog gefinancierd tot half september, maar nadat er vorige week ook problemen in ItaliŽ rezen en de financiŽle markten daarop heftig reageerden heeft de voorzitter van de Europese Raad Herman van Rompuy de regeringsleiders bijeengeroepen in een poging met een stevig pakket de financiŽle markten tot rust te brengen. Slaagt hij daar niet in, dan zullen de markten nog meer rode cijfers laten zien. Ambtenaren van de eurolanden overleggen koortsachtig achter de schermen om voor donderdagmiddag 12 uur tot een akkoord te komen. Verder aandacht voor het overleg in de Tweede Kamer met minister De Jager over ditzelfde onderwerp.

Wat gebeurt er met de prostituees in Alkmaar?
Alkmaar mag van de Raad van State 92 van de 140 prostitutieramen op de Achterdam in die stad sluiten. Eerder werden er al heel veel prostitutiepanden gesloten in Den Haag en Arnhem. Veel vrouwen verdwenen in het ondergrondse circuit waarbij hun situatie danig verslechterde, blijkt uit verschillende onderzoeken. Hoe trekt Alkmaar lering uit het verleden? En wat gaat het doen om te voorkomen dat tientallen vrouwen uit het zicht verdwijnen?

WK Powerboatracen in het Waddengebied?
De spectaculaire powerboat-races die in augustus voor het eerst voor de Nederlandse kust worden gehouden, zijn onderwerp van een juridische strijd. De Waddenvereniging doet er alles aan om de races tussen Den Helder en Texel tegen te houden, omdat deze plaatsvinden in internationaal beschermd Natura 2000-gebied. Volgens de Waddenvereniging varen de boten met 225km per uur en maken ze evenveel herrie als een 8 uur durend luchtalarm. Dinsdag 19 juli was de zitting bij de Raad van State. Milieuorganisaties verzoeken de Raad van State de vergunning voor de races voorlopig te schorsen. Los hiervan moet het ministerie van Economische zaken, Landbouw en Innovatie nog een vergunning afgeven voor de races in het kader van Flora- en Faunawet.

Zomerleed: Straatmuzikanten op auditie
Als we op vakantie zijn omarmen we ze, maar in onze eigen steden zien wij ze liever niet; straatmuzikanten zijn in Nederland een bron van ergernis. Met name de geringe muzikale kwaliteiten van onze troubadours zijn een doorn in het oor. Bij de talentenjachten op tv kunnen we nog smakelijk lachen als een kandidaat meent te kunnen zingen als een nachtegaal, maar eerder klinkt als een aangeschoten gans. In onze straten kijken wij daar echter heel anders tegenaan. Enkele Nederlandse gemeenten, zoals bijvoorbeeld Dordrecht, ondernemen nu actie tegen de minstrelen van de straat.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op donderdag 21 juli door de AVRO en de TROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen ťcht de beste aanbiedingen Bekijk nu!