Uitzending
EenVandaag - 18-7-2011

18-7-2011

EenVandaag

1069 x bekeken | 0 reacties
4
Nieuwe details in moordzaak Stephany Flores
Joran van der Sloot heeft Stephany Flores weloverwogen vermoord en zou haar zeer waarschijnlijk hebben gemarteld. Dit schrijven Amerikaanse journalisten Lisa Pulitzer en Cole Thompson in hun net verschenen boek Portrait of a monster. Beide journalisten brachten wekenlang door met de Peruaanse politie en de famlie Flores. Na urenlang zelf verhoord te zijn door de politie mochten zij naar eigen zegen alle documenten inzien in deze beruchte zaak. Resultaat is een boek met tientallen nieuwe details. Een interview met de twee journalisten. Callan is de Peruaanse hoofdrechercheur van de afdeling moordzaken. Hij heeft een 400 pagina's dik dossier met alle feiten en bevindingen over de moord op Stephany.

John Kraaijkamp overleden
John Kraaijkamp is gisterenmiddag overleden. De acteur en komiek overleed op 86-jarige leeftijd in het bijzijn van familie en vrienden. Op zijn veertiende maakte hij als Neerlands Jeugdige Tenor al zijn opwachting als entertainer. Het grote publiek leerde hem kennen als komiek aan de zijde van Rijk de Gooyer. Als duo maakten zij tal van televisieshows, die in de jaren '60 en '70 werden uitgezonden. Hij maakte ook naam als serieuze acteur in toneelstukken en films. Hij werd voor zijn rollen onder meer onderscheiden met de Louis d'Or en de Johan Kaart-prijs.

De zomer van 2006: Nijmeegse Vierdaagse
De deelnemers van de Nijmeegse Vierdaagse houden hun voeten waarschijnlijk niet droog, de komende dagen wordt veel regen verwacht. In 2006 daarentegen hadden de wandelaars tijdens het evenement te kampen met tropische omstandigheden, de temperatuur liep zo hoog op dat twee mensen tijdens de tocht door de warmte overleden. En van de twee overledenen was Reyn Kussy, een echte wandelliefhebber. We spreken met zijn zoon Stef en zijn vrouw Riet over die dag. Daarnaast spreken we met Wim Jansen, de toenmalig organisator van de Vierdaagse, over deze noodlottige dag.

Deze uitzending van het programma EenVandaag is uitgezonden op maandag 18 juli door de AVRO en de TROS. Te gast was Wim Jansen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee