Uitzending
EenVandaag - 16-1-2020

16-1-2020

EenVandaag

178 x bekeken | 0 reacties
6
Cybercrime, weten we er als consumenten voldoende vanaf?
Hele systemen worden platgelegd door gijzelingssoftware en online fraude neemt toe: cybercrime is een ingewikkelde en oprukkende vorm van criminaliteit. Hoe wapenen we ons hiertegen? Vooral de mens zelf is een zwakke schakel, blijkt uit nieuw onderzoek.

Rutger Leukfeldt is lector aan de Haagse Hogeschool en senior onderzoeker bij NSCR, en onderzocht samen met zijn team hoe veilig mensen zich gedragen in een online omgeving. De respondenten gaven aan van zichzelf te denken dat ze meestal veilig handelden. Leukfeldt onderzocht of dit ook écht zo was. "We zien dat er een heel groot verschil is tussen wat mensen denken dat ze online doen en wat ze daadwerkelijk doen", vertelt hij.

Marjolein Faber (PVV) versus klimaatactivist Lars (12)
De 12-jarige klimaatactivist Lars mocht speechen in het Gelderse provinciehuis. "Ga voetballen", reageerde PVV-politica Faber. Waarom de ophef? Marketingdeskundige Koelemeijer: "Het ongemakkelijke is dat een kind wordt gebruikt voor een politiek doel."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggré. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op donderdag 16 januari door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie