Uitzending
EenVandaag - 15-1-2020

15-1-2020

EenVandaag

204 x bekeken | 0 reacties
5
Sluiting aanmelding voor vrijwillige sanering varkensboerderijen
Chantalle en Eric Reijrink hebben de knoop doorgehakt. Na veel wikken en wegen tekenden ze in op de subsidieregeling waarmee ze kunnen stoppen met hun varkensbedrijf van 240 zeugen en 2000 vleesvarkens. De regeling komt voor hen precies op tijd.

Het ministerie van Landbouw heeft 180 miljoen euro beschikbaar gesteld om varkensboeren te helpen hun bedrijf te beŽindigen. Dat de regeling een succes is blijkt wel uit de grote animo. Nu is al duidelijk dat die 180 miljoen euro niet toereikend is, dus gaat minister Schouten van Landbouw kijken of het bedrag opgehoogd kan worden. Varkenshouders in Noord-Brabant en Limburg hebben in ieder geval massaal gereageerd op de subsidieregeling. Vandaag is de laatste dag dat ze kunnen intekenen.

Anti-vaccinatieadvertentie wekt woede van kinderartsen
Een blender winnen wanneer je je kind niet laat vaccineren: die actie heeft de woede van veel mensen gewekt. Onder meer kinderarts Rake maakt zich boos: "Om op deze manier mensenlevens op het spel te zetten, ik vind het echt niet kunnen."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 15 januari door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie