Uitzending
EenVandaag - 14-1-2020

14-1-2020

EenVandaag

316 x bekeken | 0 reacties
5
Forse bezuiniging op bestrijding natuurbranden op de Veluwe
Terwijl grote delen van AustraliŽ in vlammen opgaan, wordt op de Veluwe juist flink bezuinigd op bosbrandbestrijding. De Veiligheidsregio wil 30 procent minder bluswagens in het gebied. Experts, raadsleden en de brandweer maken zich grote zorgen.

De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland kampt met een miljoenentekort en wil daarom een aantal bluswagens wegdoen. Aan de belofte dat de slagkracht van de korpsen op orde blijft, wordt openlijk getwijfeld en maakt volgens ingewijden het 'verschil tussen een natuurbrand die beheersbaar is of onbeheersbaar wordt'. Vraag is of bezuinigen op de bestrijding van bosbranden wel verstandig is, zeker in een tijd dat grote droogtes toenemen

Nikkie Tutorials' coming-out als transgender
YouTuber Nikkie de Jager meldde haar miljoenen volgers gisteren dat ze transgender is. Ze krijgt veel positieve reacties, maar voor transgenders is nog veel te winnen. Uit onderzoek blijkt dat 40 procent op hun werk te maken krijgt met discriminatie.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op dinsdag 14 januari door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie